• BIST 89.975
  • Altın 145,916
  • Dolar 3,6186
  • Euro 3,9294
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C

Norm Fazlası Atama Sık Sorulan Sorular

Norm Fazlası Atama Sık Sorulan Sorular
2015 Yılı Norm Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Döneminde; norm fazlası öğretmenlerin belirlenmesi işlemlerinde sıkça sorulan sorular ve cevaplar:

1-Görev yaptığı bir önceki eğitim kurumuna yargı kararı ile geri dönen öğretmen norm fazlası mıdır?

Cevap: Hayır norm fazlası değildir. Görev yaptığı bir önceki eğitim kurumuna yargı kararı ile geri dönen öğretmen normla ilişkilendirilir.

2-Görev yaptığı eğitim kurumuna ‘’Yazılı Sınavına Göre’’ atanan öğretmen norm fazlası olur mu?

Cevap: Görev yaptığı eğitim kurumuna ‘’Yazılı Sınavına Göre’’ atanıp, yargı kararı ile norm içine dahil edilmesine karar verilen öğretmen normla ilişkilendirilmiş ise bu durumun dışında kalan öğretmenler puan değerlendirmesiyle norm fazlası olabilir.

3-Dönüşüm nedeniyle aktarım yapılan eğitim kurumunda mevcutta bulunan öğretmen, hizmet puanının diğer öğretmenlere göre düşük olması durumunda norm fazlası olur mu?

Cevap: Hayır olmaz. Dönüşüm nedeniyle aktarım yapılan eğitim kurumunda mevcutta bulunan öğretmen hizmet puanı diğer öğretmenlere göre düşük olsa dahi normun içine dahil edilir. Ancak norm güncellemelerinde normda artış ve sonrasında düşüş olması halinde yönetmelik hükümlerinin uygulanması gerekmektedir.

(ÖRNEK : A eğitim kurumunun sosyal bilgiler alanında normu:4, mevcudu:4 iken, B eğitim kurumundan 1 öğretmenin aktarım işlemi yapılmış, norm güncellemelerinde norm 5’e yükselmiş ise mevcut normun içinde bulunan öğretmenlerden hizmet puanı en düşük olan norm fazlası olur.)

4-Aylıksız (ücretsiz) izinde olan öğretmenler norm fazlası olur mu?

Cevap: Hayır olmaz. Aylıksız izinde olan öğretmenler norm fazlası durumunda değerlendirilmeyeceklerdir.

5-Engelli öğretmenler norm fazlası olur mu?

Cevap: Engelli öğretmenler normdan muaf tutulacaktır. Muaf tutulan engelli öğretmenin yerine normun içinde olan öğretmen norm fazlası olarak değerlendirilmeyecektir.

6-Hizmet puanları eşit olan öğretmenlerin norm fazlası durumu nasıl belirlenir?

Cevap: Hizmet puanları eşit olan öğretmenler değerlendirilirken, hizmet süresi az olan öğretmen norm fazlası olur.

7-İlçe emrinde olan öğretmenler norm fazlası durumunda mıdır?

Cevap: Evet. İlçe emrinde olan öğretmenler norm fazlası durumunda olup tayin isteyebilirler.

8-Aday öğretmenler norm fazlası olmaları durumunda tayin isteyebilirler mi?

Cevap: Evet. Aday öğretmenler norm fazlası olmaları durumunda tayin isteyebilirler.

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Kamu Haber Merkezi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.